måndag 2 april 2018

Feministvantar till min mamma!Vecka 13

I veckan har jag: Stickat klart ett par vantar till min fina mamma som fyllde år i går!
Mönster: Vantarna heter Gudrun och mönstret finns att köpa på Ravelry.
Designer: Maria Lärkäng.
Garn: Rauma Finull, jag använde färgerna naturvit, någon slags orange, röd och turkosblå. Jag kan komplettera med färgnumren om nån dag!
Stickor: 2,5. Stickade med magic loop.

När jag började sticka på dessa fantastiska vantar för ett par veckor sedan så orkade jag så klart inte göra någon provlapp... rätt snabbt märkte jag att de skulle bli alldeles för stora. Men eftersom att Rauma finull inte är superwashbehandlat så tänkte jag att jag kunde justera storleken i efterhand genom att valka vantarna.

Färgkombinationerna lekte jag mig fram till. Jag hade först en annan tanke med färgerna, men blev inte nöjd så jag repade upp och gjorde om (mer om den kombinationen i ett annat inlägg). Så här såg vantarna ut när jag hade stickat klart. De var väldigt stora och påsiga.


När jag hade valkat den ena vanten till lagom storlek såg det ut så här. 
Exakt hur jag gjorde när jag valkade vantarna ska jag skriva om i ett annat inlägg senare i veckan. Kanske bjuder jag också på en liten filmsnutt :)När båda vantarna var färdigvalkade och torkade så var passformen perfekt! Vantarna hade också blivit härligt uppruggade och är nu väldigt mjuka och sköna att ha på sig.Här syns skillnaden tydligt på vanten före och efter valkning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!