söndag 4 februari 2018

Soirée i Malabrigo rios

Alltså kolla så fin struktur de blir med de tvistade maskorna! 
Ska bli superkul att se flätorna växa fram också.

Vecka 5

I veckan har jag: Lagt upp en Soirée sweater.
Enligt mönstret ska tröjan stickas i två tunna, fluffiga garner. Men jag känner mig inte så fluffig + att jag hade det fantastiska garnet från Malabrigo i färgen Sunset hemma som jag ville göra någonting av.
Detta är alltså ett litet experiment, då jag inte har någon aning om hur fallet på tröjan blir i ett annat garn. Kommer det bli snyggt? Hoppas!
Eftersom att mitt garn är tjockare så gjorde jag en egen uträkning för att bestämma vilken storlek jag skulle sticka. Ingen aning om jag tänkt rätt, men så här tänkte jag i alla fall:
Mönstret har en stickfasthet på 21 maskor och 30 varv för 10 cm på stickor 4,5. I storlek 2 skulle bystmåttet på det färdiga plagget mäta 116 cm.
Jag fick en stickfasthet på 20 maskor och 28 varv för 10 cm på stickor 3.
Enligt mönstret skulle jag lägga upp 240 maskor för storlek 2.
Jag vet att 20 maskor mäter 10 cm. 240(maskor)/20(maskor)=12. Alltså tar jag 12x10 (cm)=120 cm bystmått på det färdiga plagget.

Jag hade tänkt sticka storlek 3 från början, jag brukar oftast ha storlek M på köpta överdelar (storlek 3 brukar ofta motsvara M). Men när jag räknade ut måtten med min stickfasthet så tyckte jag att storlek 3 skulle bli lite för stor, även om det är en oversizetröja. 120 cm kändes dock ganska lagom, så nu är det bara att hålla tummarna för att det här mattegeniet har tänkt rätt, hehe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!